Globala svek och lokala möjligheter

Efter ännu ett möte om klimatet står det än mer klart att det är lokal handling som krävs om vi skall kunna minska risken med klimathotet. Vi kan uppenbarligen inte förvänta oss att våra internationella ledare skall ta tag i klimatfrågan och peka ut riktningen. Det som krävs är att vi var och en tar ledningen och visar allt det som går att göra. Det är kul att det finns så många goda exempel här i Tidaholm. Västgötabladets klimatfamiljer som visar vad var och en kan göra i hemmet, Windforce som driver på en helt ny rörelse för att göra sin egen förnybara el, Minmundus som säljer ekologiska barnkläder och annat miljösmart till våra barn, Tidaholms energi som säljer klimatsmart fjärrvärme och nu provar unik spjutspetsteknik tillsammans med klimatfamiljerna för att kapa bort behovet av smutsig elproduktion, Tidaholms kommun som sätter upp 170 kvm solpaneler på nya Forsenskolan och mycket mycket mer… Det är sådana krafter som tillsammans kan skapa den förändring som krävs.

De globala förhandlingarna kommer inte komma till något konkret resultat förrän lokala och regionala krafter visar att det går att minska utsläppen. Vi måste lokalt visa på de långsiktiga möjligheterna så att andra vågar lyfta blicken från de kortsiktiga hoten med förändringar. Och det gör vi och det måste vi fortsätta göra!

Andra som skriver bra om klimatförhandlingarna är Matilda Ernkrans och Lena Sommestad.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Globala svek och lokala möjligheter

  1. Peter Friberg skriver:

    Det är väl så Jonas att att stora förändringar kommer underifrån (lokalt i detta fallet).
    Tidaholms ”lilla” arbete genom olika små åtgärder är ett steg på vägen och om varje hushåll lägger sitt strå till stacken så visar vi på att det går.
    När de stora drakarna skall dela på ansvaret vill inte en del inte ta det…
    Ha dä gôtt, Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s